Beredskabet


Selskabet


Ballerup, Gentofte, Gladsaxe, Herlev og Lyngby-Taarbæk Kommuner har etableret et fælles redningsberedskab - Beredskab Øst - pr. 1. januar 2016.

Beredskab Øst er etableret som et fælleskommunalt selskab efter § 60 i den kommunale styrelseslov.

Baggrunden for selskabet er økonomiaftalen mellem Regeringen og Kommunernes Landsforening om kommunernes økonomi for 2015. De daværende 87 kommunale redningsberedskaber skulle samles i op mod 20 tværkommunale redningsberedskabsenheder senest 1. januar 2016, og der skulle fra det tidspunkt årligt spares 175 mio. kr. på beredskabsområdet.

I henhold til den gældende beredskabslovgivning (Beredskabslovens § 10) ledes selskabet overordnet af en fælles beredskabskommission bestående af de fem borgmestre samt politidirektøren for Nordsjællands Politi og politidirektøren for Vestegnens Politi.

Selskabet har organiseret sig med en "flad" organisation, der består af ét ledelseslag, en administration og én samlet forebyggende og operativ afdeling.

Beredskab Øst har i dag 27 fuldtidsansatte medarbejdere, hvoraf de 21 er beskæftiget i forbyggende og operativ afdeling.

 

Samordningsaftale


Grundlaget for dannelsen af Beredskab Øst er samordningsaftalen indgået mellem de fem ejerkommuner.

 

Klik her for at se Samordningsaftalen for Beredskab Øst - åbner i nyt vindue


 
Medarbejder login
 
 
Glemt oplysninger
 
Udfyld din mail-adresse,
så sender vi dine oplysninger til login.
 
Glemt oplysninger